Hui: 08:30-21:00 961 49 00 95 611 473 000 611 473 000
Temps de lectura 1 min.

alimentació i esport

L’alimentació de l'esportista, quins nutrients són els més importants? Hidrats de carboni? Proteïnes? Aminoàcids ramificats? Vitamines?

Segurament no hi ha una resposta a aquesta pregunta. En primer lloc, és evident que no hi ha un sol tipus d’esportista, i se’n dedueix fàcilment que l’alimentació està condicionada pel tipus d’exercici que es fa i per les característiques de cada esportista

Per exemple, les demandes energètiques d’un ciclista són diferents de les d’un gimnasta o un judoka, i a més poden variar al llarg dels cicles d’entrenament d’una temporada completa. 

En segon lloc, l’alimentació s’ha d’entendre com la forma d’aportar a l’individu tot el conjunt de nutrients que necessita per desenvolupar la seva activitat diària, de manera que no hi ha uns nutrients més importants que d’altres.

L’alimentació de l’esportista ha de partir de l’alimentació saludable recomanada per a qualsevol persona, ajustant-ne les quantitats d’aliment per aconseguir un pes adequat a les necessitats de cada esport. 

A més, cal augmentar l’aportació d’aliments (especialment dels rics en hidrats de carboni) i líquids abans, durant i després dels entrenaments i competicions, per afavorir un rendiment òptim.

Per descomptat, cal desaconsellar les dietes massa restrictives, habituals en esports que exigeixen un pes corporal molt per sota dels paràmetres recomanats.

En tot cas, tant en l’esport com en general no només és important la quantitat, sinó també, i cada vegada més, la qualitat dels aliments. 

D’aquesta manera, tenir cura de l’origen del que mengem, prioritzant el consum dels aliments frescos en lloc dels excessivament processats, procurant que siguin variats i incloent-hi aliments de temporada, continua sent vàlid també per als esportistes. 

No en va el rendiment és una llarga cadena que per al seu bon funcionament necessita que totes les baules es mantinguin en perfecte estat.